Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Brochure aanvragen

Op zaterdag 18, zondag 19, donderdag 23 en zaterdag 25 maart 2017 nodigt vzw Keurbroederschap De Witte Ranke je voor de 19de keer uit om de weg van de hopscheuten te ontdekken tijdens een culinaire wandeling door het verhaal van deze delicatesse! Bij de hopboer wordt met veel enthousiasme verteld over de werking van de hand- en machinepluk, de hopverwerking en de hopscheutenteelt. In het restaurant verwent de chef zijn gasten met een hopscheutenmenu. In de namiddag staat een bezoek aan Brouwerij De Plukker op het programma.

    Schrijf je hier in

  • Uw deelname wordt pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Meer info vindt u in de bevestigingsmail.

Hopscheuten zijn in en om Poperinge het summum van streekgastronomie. Gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland zetten koude en warme hopscheuten op de kaart tussen Kerstmis en Pasen. Maar hoe worden die hopscheuten geteeld? En op welke manier worden hopscheuten ook in zoveel andere streekproducten gebruikt, van een Marc tot hoppepaté? Op deze en andere vragen geeft vzw Keurbroederschap De Witte Ranke u het antwoord.

Programma 

  • 9.45 - 10.30u.: Onthaal in een hopboerderij:
    • Persoonlijke verwelkoming met koffie naar believen
    • Beleving (op eigen ritme) van diverse uiteenzettingen omtrent de hopteelt, de hand- en machinepluk, hopverwerking én de hopscheutenteelt (door de hopboer zelf!

       
  • 12.45-14.45u.: degustatiemenu (excl. aperitief en koffie), geserveerd in een Poperings gastronomisch restaurant:
    • Poperingsch Standevleesch di tonnato met rauwe hopscheuten, geserveerd met St.-Bernardus Wit
    • Pladijsfilet met romige hopscheuten, lentegroenten en karnemelkstovers, geserveerd met Poperings Hommelbier
    • Creatie van de chef

       
  • 14.45-17u.: bezoek achter de schermen van bio-brouwerij De Plukker in Poperinge
    • Het verhaal van bio-hopboer tot bio-brouwer
    • Een kijkje achter de schermen van de brouwerij
    • Het verhaal van Sowepo: een sociale werkplaats die hopscheuten verwerkt tot streekproducten (kaas, pralines,…)
    • Degustatie van enkele bieren met biohop

Deelnemers ontvangen (per gezelschap) een toeristisch infopakket.

 

Prijs:

70 euro per persoon all-in (onthaal met koffie, gidsvergoedingen, bezoek hopbedrijf, degustatielunch incl. drank, degustaties en drink).

 

Groepen:

Voor groepen vanaf 25 personen is een formule op maat mogelijk. Deze groepen kunnen ook op andere data deelnemen. Meer info via Toerisme Poperinge, 057 34 66 76 of toerisme@poperinge.be.

 

Boek een arrangement

Wie een arrangement met overnachting wenst te boeken, gelieve telefonisch of via mail contact op te nemen met Toerisme Poperinge. Tel. 057/34 66 77 of toerisme@poperinge.be